EURO

 

Wat is een Speed Pedelec?

Heb je ooit gehoord van een speed pedelec? Het is eigenlijk een snellere elektrische fiets die perfect geschikt is voor jouw dagelijkse woon-werk verkeer. Maar wat maakt het zo anders dan een gewone e-bike? Laten we er eens dieper op ingaan en ontdekken waarom een speed pedelec misschien wel jouw nieuwe favoriete vervoermiddel wordt.

Electrische fietsen en snelheid
wat maakt een Speed Pedelec anders?

Speed pedelecs onderscheiden zich van traditionele elektrische fietsen door hun hogere snelheidscapaciteit. Speed pedelecs zijn elektrische fietsen die écht snel gaan. Terwijl de meeste gewone e-bikes rond de 25 km/u blijven steken, kunnen speed pedelecs snelheden tot 45 km/u halen. Dat maakt het mogelijk grotere afstanden af te leggen in kortere tijd. Je werkt je minder in het zweet, hebt geen last van files en bent lekker gezond bezig.

Uniek in Snelheid en Prestaties

De kracht van elektrische ondersteuning gecombineerd met de efficiëntie van fietsen maakt de snelheid van Speed Pedelecs. Speed Pedelecs kunnen harder rijden dan 25 km/h. Bij Klever Mobility zijn we trots op onze krachtige achterwielmotor waarmee je echt 45km/u rijdt.

Veiligheid en wetgeving

Nu denk je misschien: “Maar is dat wel veilig?” Dat is een goede vraag.
Klever Speed Pedelecs zijn uitgerust met schijfremmen voor en achter. Als je beide remmen inknijpt, sta je snel stil. Verder is het een voordeel dat je met schijfremmen in alle weersomstandigheden goed kunt remmen. Verder zijn alle Klever Speed Pedelecs uitgerust met richtingaanwijzers, gemakkelijk bedienbaar met een klein knopje op het stuur. Zo kan je beide handen aan het stuur houden, terwijl je richting aangeeft en is van afstand goed zichtbaar dat je van richting verandert.

In Nederland hebben we de verkeersveiligheid goed geregeld. Er gelden duidelijke regels voor het gebruik van speed pedelecs. Zo moet je bijvoorbeeld minimaal 16 jaar oud zijn, een brommer rijbewijs of autorijbewijs hebben, een goedgekeurde helm dragen en een WA-verzekering hebben. Onervaren weggebruikers mogen dus niet op een speed pedelec rijden.

Comfort en gemak

Naast hun indrukwekkende snelheid bieden Klever speed pedelecs ook nog eens een hoog niveau van comfort en gemak. Door ergonomisch ontworpen frames en geavanceerde vering staan onze speed pedelecs garant voor een soepele en plezierige rit, zelfs tijdens langere afstanden.

Klaar om te gaan?


Dus, ben je klaar om de wereld van speed pedelecs te ontdekken? Bij Klever Mobility hebben we een breed scala aan modellen die perfect passen bij jouw behoeften en voorkeuren. Bekijk onze collectie online of kom langs bij een van onze dealers om ze zelf uit te proberen.
Onze dealers zijn er om je te helpen. Samen gaan we voor onze missie: iedereen uit de auto op de speed pedelec naar het werk!