EURO

Frequently asked questions

Vind het antwoord op uw vraag: blader door de verschillende categorieën, FAQ’s in die categorie zullen naar boven komen.

Alle
Geometrie
Proefrit
Range
Motor
Accu
Garantie
Veiligheid
Dealers
Algemeen
Wat is geometrie?
close open

De geometrie van een fiets vertelt veel over de fiets. De afmetingen, de hoeken en richtingen van onder andere je frame zijn samen de formule voor jouw houding, en daarmee jouw comfort op de fiets. De afmetingen zeggen iets over het stuurvermogen, rijgedrag en comfort van de fiets.

Welke geometrische vorm past bij mij?
close open

De geometrische vorm bepaalt het model van de fiets. Welk model fiets bij jou past, is afhankelijk van veel factoren. De beste manier om hierachter te komen is om naar een Klever dealer te gaan. Zij kunnen jou hier persoonlijk over adviseren. Ook kan je bij elke Klever dealer een gratis proefrit maken om verschillende modellen uit te proberen.

Wat is de invloed van geometrie op mijn elektrische fiets?
close open

De invloed van geometrie op een elektrische fiets is voor iedereen anders. Geometrie heeft namelijk invloed op jouw houding en comfort op de fietst. Ieder persoon heeft bepaalde eisen aan een zithouding en comfort, dit is persoonlijk en individueel verschillend.

Welke geometrische vormen zijn belangrijk in de fietswereld?
close open

De belangrijkste geometrische vormen zijn je framehoogte en stuurhoogte. Ook is de afstand van je zadel tot je stuur belangrijk voor je houding en comfort op jouw fiets.

Kan ik een proefrit maken?
close open

Je kan een gratis proefrit boeken door op de website op de button ”boek een proefrit” te klikken. Vul vervolgens het formulier in en de dichtstbijzijnde Klever dealer bij jou in de buurt zal contact met je opnemen om de proefrit in te plannen. Als je al voorkeur hebt voor een bepaalde Klever dealer kan je dit in het formulier aangeven.

Zijn er kosten aan een proefrit verbonden?
close open

Alle proefritten op een Klever fiets zijn bij alle Klever dealers volledig gratis en vrijblijvend.

Welke motor zit er in de Klever fietsen?
close open

In alle Klever fietsen zit een BIACTRON-achterwiel motor. Deze motor is de meest krachtige op de markt. Het systeem is ontworpen om uitstekende rijkwaliteit en opvallende kracht te leveren. De aandrijving is borstelloos en omdat daarnaast de elektronische en mechanische onderdelen gescheiden zijn, is er nauwelijks slijtage en gaat het BIACTRON-systeem jarenlang mee.

Moet de accu leeg zijn voordat ik hem kan opladen?
close open

Nee, je kunt de accu op elk moment opladen, ook als deze slechts gedeeltelijk is ontladen.

Wat moet ik doen met een defecte accu?
close open

Een defecte accu hoort niet bij het huisvuil en moet op de juiste manier worden afgevoerd. Je kan het beste met een defecte accu naar een Klever dealer gaan.

Hoe vaak kan ik mijn accu opladen?
close open

We garanderen dat de accu na 700 volledige oplaadcycli of twee jaar vanaf de aankoopdatum nog steeds 60% van zijn oorspronkelijke capaciteit heeft. Natuurlijk kan je de batterij vaker opladen of langer dan twee jaar gebruiken. Het kan zijn dat de accu in de loop van de jaren wat capaciteit verliest door het natuurlijke verouderingsproces.

Wanneer moet ik mijn accu vervangen?
close open

Om erachter te komen of jouw accu aan vervanging toe is kan je het beste naar een Klever dealer gaan. Zij kunnen jouw accu controleren en je voorzien van het nodige advies. Mocht de accu toe zijn aan vervanging dan kan de dealer controleren of dit binnen de garantietermijn valt. Alle Klever accu’s hebben een standaard garantietermijn van 2 jaar. Als je het garantieformulier invult op onze website wordt de garantietermijn verlengd met +1 jaar.

Kan ik de accu opladen met een andere oplader?
close open

Nee, de accu mag alleen worden opgeladen met de daarvoor bestemde meegeleverde Klever oplader.

Hoe lang heb ik garantie op mijn Klever fiets?
close open

Op jouw Klever fiets heb je garantie voor de volgende termijnen:

3 jaar garantie voor elektronische onderdelen (motor, controller, sensoren en display)
5 jaar garantie op het frame
2 jaar garantie op de oplader
2 jaar garantie op de accu onder voorwaarden (op onze website gratis te verlengen met +1 jaar, onder het kopje “Garantie”)
2 jaar garantie op fietsonderdelen

Hoe lang heb ik garantie op mijn fietsaccu?
close open

Alle Klever accu’s hebben een standaard garantietermijn van 2 jaar. Als je het garantieformulier invult op onze website wordt de garantietermijn gratis verlengd met +1 jaar.

Vervalt de garantie als ik mij niet aan de aanbevolen onderhoudsbeurten houd?
close open

Nee, de garantie vervalt niet. Voor je eigen veiligheid raden wij echter aan om alle aanbevolen onderhoudsbeurten aan te houden en te laten uitvoeren.

Waar moet ik mijn elektrische fiets laten maken als ik de garantie wil behouden?
close open

Als je jouw Klever fiets wilt laten maken, kan dit alleen bij geautoriseerde Klever dealers. Alle geautoriseerde Klever dealers staan in nauw contact met onze technische afdeling en worden regelmatig getraind in het onderhouden en repareren van Klever fietsen.

Klever is niet verantwoordelijk noch aansprakelijk te stellen voor reparatiekosten die door niet geautoriseerde Klever dealers zijn uitgevoerd. Vervanging van garantie-onderdelen binnen de garantieperiode, leidt niet tot verlenging of vernieuwing van die garantieperiode. Bekijk op de websitepagina ‘vind je dealer’ waar je jouw Klever fiets bij jou in de buurt kan laten maken.

Hoe fiets ik veilig met een elektrische fiets?
close open

Op een elektrische fiets (25km/u) moet je zelf meetrappen om vooruit te komen. De trapondersteuning stopt bij 25 kilometer per uur. De verkeersregels voor een normale fiets gelden ook voor elektrische fietsers.

Regels voor een elektrische fiets in Nederland en België:

– je hebt geen rijbewijs nodig;
– Een verzekering is niet verplicht;
– de elektrische fiets heeft geen kenteken nodig;
– er geldt geen minimumleeftijd;
– op een elektrische fiets moet je de verkeersregels voor de fietsers volgen;
– je hoeft geen helm te dragen;

Hoe fiets ik veilig met een speed pedelec?
close open

Op een speed pedelec (45km/u) moet je zelf meetrappen om vooruit te komen. De trapondersteuning stopt bij 45 kilometer per uur. Er gelden andere verkeersregels voor een speed pedelec dan voor een normale fiets of elektrische fiets.

Regels in Nederland:
– je moet minimaal 16 jaar zijn;
– je moet minimaal een brommerrijbewijs of autorijbewijs B hebben;
– het dragen van een fietshelm die voldoet aan de NTA 8776 is verplicht;
– een achteruitkijk spiegel op het stuur is verplicht;
– de speed pedelec moet bij ontvangst ingeschreven worden bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) en moet worden voorzien van een geel kenteken;
– een WA-verzekering is verplicht;
– een speed-pedelec rijdt op een bromfietspad of op de rijbaan;

Regels in België:
– je moet minimaal 16 jaar zijn;
– je moet Minimaal een brommerrijbewijs of autorijbewijs B hebben;
– het dragen van een fietshelm die voldoet aan de EN1078 is verplicht;
– de speed pedelec moet bij ontvangst ingeschreven worden bij de Dienst Inschrijvingen Voertuigen (DIV) en moet worden voorzien van een geel kenteken;
– met een speed pedelec volg je de verkeersregels voor de bromfietsers;
– het afsluiten van een verzekering is niet verplicht;

Waar in de buurt kan ik een elektrische fiets kopen?
close open

Klever werkt met een professioneel dealernetwerk in Nederland en België. Zij zijn in staat je op de juiste manier te adviseren over welke fiets het beste bij jou past. Ook zijn ze opgeleid om elke Klever fiets op de juiste manier te onderhouden. Bij alle Klever dealers kan je een gratis proefrit boeken, advies ontvangen of een aankoop doen. Bekijk op onze website via ‘vind je dealer’ waar de dichtstbijzijnde Klever dealer bij jou in de buurt zich bevindt.

Welke elektrische fiets past bij mij?
close open

Welke elektrische fiets bij jou past? Dat is afhankelijk van verschillende factoren. Om de perfecte elektrische fiets uit te zoeken die aan jouw wensen voldoet, is advies op maat en een proefrit essentieel. Bekijk op de websitepagina ‘vind je dealer’ waar er bij jou in de buurt een Klever dealer gevestigd is voor advies op maat en een gratis proefrit.

Hoe hard gaat een elektrische fiets?
close open

Hoe hard een elektrische fiets gaat, heb je volledig zelf in de hand. Maar de maximale snelheid van elektrische fietsen varieert. Klever heeft meerdere modellen fietsen met maximumsnelheden van 25 en 45 km per uur.

Hoe kan ik de fiets beveiligen tegen diefstal?
close open

Alle Klever fietsen worden geleverd met een e-key. Met deze e-key kan je jouw Klever fiets activeren en de motor blokkeren. Dit elektronische blok is gecombineerd met een akoestisch alarmsysteem, te activeren met de Lock-knop op het display. De accu kan alleen uit het frame worden verwijderd door het batterijslot met de sleutel te ontgrendelen. Vraag jouw Klever dealer om advies hoe je het beste jouw fiets op slot kunt zetten.

Kan ik in de winter met mijn Klever fiets rijden?
close open

Over het algemeen is het geen enkel probleem om met jouw Klever fiets bij lage temperaturen te rijden. Bewaar jouw accu op een warme plaats voordat je op reis gaat. Houd er rekening mee dat in de winter bij lage buitentemperaturen het bereik met 30% kan afnemen.

Kan ik de Klever fiets met het vliegtuig vervoeren?
close open

Omdat accu’s als gevaarlijke goederen worden beschouwd, weigeren veel luchtvaartmaatschappijen de accu te vervoeren. Controleer altijd van tevoren bij de luchtvaartmaatschappij onder welke voorwaarden en kosten vervoer mogelijk is.

Waar kan ik terecht voor advies en meer informatie over Klever fietsen?
close open

Elke erkende Klever dealer kan je voorzien van alle informatie en advies op maat. Ook is het mogelijk om een gratis proefrit te maken. Bekijk op de websitepagina ‘vind je dealer’ waar er bij jou in de buurt een Klever dealer gevestigd is.

Mijn vraag staat niet tussen de FAQ vragen. Waar kan ik terecht met andere vragen?
close open

Elke erkende Klever dealer kan je antwoord geven op alle vragen die je hebt m.b.t. Klever fietsen. Ook kunnen zij je voorzien van advies op maat en een gratis proefrit. Bekijk op de websitepagina ‘vind je dealer’ waar er bij jou in de buurt een Klever dealer gevestigd is.